کشمش منبع مناسب فيبر، آنتي اکسيدان و انرژي است. همچنين بين 50 ميوه حاوي بروم بوده و نيز حاوي ويتامين D و هورمون استروژن است.
دکتر عزيز ابراهيمي متخصص تغذيه در گفت وگو با ایسنا، گفت: فلاونولزي نوعي از فنول از خانواده فلاونوئيد است كه در کشمش وجود دارد و طي فرآيند تبديل انگور به کشمش کمتر ميشود.
وي با اشاره به اينکه کشمش حاوي مقادير زيادي از بروم است؛ تصريح کرد: بروم مادهاي است که براي تبديل استروژن و ويتامين D به شکلهاي فعال آنها مورد نياز است. بعد از يائسگي در زنان، ميزان استروژن کاهش يافته و باعث حساس شدن استخوانها ميشود تا آنجا که هورمون پاراتيروئيد دستور به برداشت کلسيم از استخوانها را ميدهد.
وي تاکيد کرد: تحقيقات نشان ميدهد بروم از آرتروز استخوان و پوکي استخوانها جلوگيري ميکند و تاثيرات مفيد استروژن درماني در زناني که به سن يائسگي رسيدهاند را افزايش ميدهد.
دکتر ابراهيمي در ادامه با بيان اينکه کشمش از رشد غير معمول سرطان جلوگيري مي کند؛ افزود: همچنين مصرف کشمش ميزان LDL يا کلسترول بد را در خون کم ميکند و باعث کاهش بيماريهاي قلبي نيز ميشود. همچنين کشمش محتوي مقدار زيادي آهن است که 600 گرم آن، 90 درصد آهن مورد نياز روزانه بدن را تامين ميکند.
وي در ادامه گفت: افراد بهتر است در مواد مصرفي روزانه خود مواد حاوي چربي هيدراتها، فيبر، ويتامين و املاح که در کشمش و خرما به وفور يافت ميشود را با توجه به شيوع بيماري ديابت، قلبي و عروقي که ناشي از مصرف قند و شکر است را بگنجانند.
منبع-سلامت