محققان مركز پزشكی دانشگاه تگزاس ساوت وسترن در دالاس میگویند بسیاری از مردم تصور میكنند آب تمامی مركبات از تشكیل سنگ كلیه جلوگیری میكنند. درحالی كه همه مركبات چنین تاثیری ندارند.
پرتقال به علت دارا بودن "سیترات " از تشكیل سنگ كلیه جلوگیری كرده و خطر تشكیل سنگ را كاهش می دهد.
دكتر كلاریتا آدوینا نویسنده این تحقیق میگوید برای جلوگیری از تشكیل سنگ كلیه باید تغییراتی در تغذیه و شیوه زندگی بیمار داده شود و سیترات پتاسیم افزوده شود. این ماده میزان تشكیل سنگ جدید را در كلیه بیماران كاهش میدهد.
آب پرتقال نقش مهمی در جلوگیری از تشكیل سنگ كلیه دارد و در بیمارانی كه بدن آنها تحمل سیترات پتاسیم را ندارد مفید است.
انواع مركبات به علت دارا بودن "سیترات " از تشكیل سنگ كلیه جلوگیری كرده و خطر تشكیل سنگ را كاهش می دهند.طعم ترش مركبات به خاطر وجود سیترات در آنهاست. ولی محققان آب پرتقال و لیمو را مقایسه كردند و دریافتند آب پرتقال تاثیر بیشتری در كاهش خطر تشكیل سنگ جدید در كلیه دارد.
مشروح این مطالعه بطور آنلاین در دسترس است و قرار است در شماره ???? اكتبر مجله ?CLINICAL JOURNAL OF THE AMERICAN SOCIETY OF NEPHROLOGY? منتشر شود.تبيان
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر