اگر فلان بازیگر دستمزد کلان خواست آلترناتیوی برای حضورآن داریم یا مجبوریم گوش به فرمان این بازیگران باشیم؟وسئوال مهمتر اینجاست که مگر بازیگری در انحصار همین چند نفر است...
دستمزد بازیگران سینما لو رفت،روزانه 30میلیون تومان دستمزد برای یک بازیگر و هزاران تیتر خبر ساز دیگر در چند روز اخیر صفحه های فرهنگ و هنر روزنامه ها و رسانه های مختلف کشور را فرا گرفته است اما نگاهی اجمالی به همه مباحث مطرح شده در طول هفته گذشته نشان ازآن دارد که بازیگران از افشای دستمزدشان گله مند هستند و وزارت ارشاد هم تنها راه حل موضوع را گرفتن مالیات از بازیگران میداند. اما به راستی به این فکر کرده ایم که کدام مرجع عاملی برای افزایش دستمزدهای بازیگران سینماست .
اگرچه تحت هیچ عنوانی دستمزدهای نجومی مورد تایید نیست اما به این نکته هم اذعان کرد که خریدار در خریدن یا نخریدن یک کالا مختار است هر چند فروشنده حق ندارد خارج از چارچوب قیمت گذاری کند. خریدار اصلی این کالا (بازیگران سینما )تهیه کنندگان سینما هستند که حضور این چهره ها را تضمین برای بازگشت سرمایه میدانند وحتی حاضرند مبلغی بیشتر از آنچه در جراید اعلام شده بپردازند چرا که اذعان دارند حضور چهره ها میتواند چندین برابر سرمایه هزینه شده در فیلم را بر گرداند اما سینما داران هم تنها راه اکران یک فیلم را حضور چهره ها میدانند چرا که معتقدند اگر این چهره ها نباشند مخاطب رغبتی برای فیلم دیدن ندارد و ما بایستی به هر طریق چراغ سینما را روشن نگه داریم.
مروری بر آنچه در بالا گفته شد نشان میدهد که سه عامل بازیگر چهره ،تهیه کننده و سینما دار دست به دست هم میدهند تا مخاطب را به سینما ها بکشانند و همه نگران سرمایه هزینه شده هستند وحضور چهره ها باعث رفع نگرانی آنها میشود . پس بازیگران چهره که تعداد آنها به تعداد انگشتان یک دست هم نمیرسد به این موضوع پی برده اند که سینمای ایران وابسته به حضورآنهاست واگر نباشند فیلم نمی فروشد ویا چراغ سینماها روشن نمی ماند.
سئوال اینجاست که اگر فلان بازیگر دستمزد کلان خواست آلترناتیوی برای حضورآن داریم یا مجبوریم گوش به فرمان این بازیگران باشیم؟وسئوال مهمتر اینجاست که مگر بازیگری در انحصار همین چند نفر است؟متاسفانه جواب سئوال یک کلمه است: بله. ما خودمان بازیگری را در انحصار همین افراد قرار داده ایم
و اما صدا سیما :
_صدا وسیما برای حضور 5دقیقه ای همین چهره های سینمایی به عنوان مثال در لحظه تحویل سال مبالغ کلانی حتی 25میلیون تومان پرداخته است به نظر شما بازیگری که برای 5دقیقه حضور از صدا سیما 25میلیون دستمزد میگیرد برای بازی در یک فیلم به مدت 2ماه چقدر باید بگیرد ؟
_وقتی فیلمنامه مصوبی در صداو سیما به مرحله تولید برسد به کارگردان و تهیه کننده مربوطه تاکید میشود حتما باید از چهره ها استفاده شود وبازیگران برای حضور در این سریالها رقمهای بالا درخواست ومدیران شبکه میپذیرند.
_این حضور چهره ها به شبکه 4سیما وتله تئاترها هم سرایت کرده واخیرا مدیران شبکه به یک کارگردان برای ساخت تله تئاتر تاکید کرده اند از چهره های سینما یی استفاده کنید.
حال سوال اینجاست که این چهره های جدید کجا و از چه طریقی باید معرفی شوند؟ تلویزیون که تاکید بر حضور چهره های فوق الذکردارد، تکلیف سینما هم که مشخص است پس ناخودآگاه باید به سراغ همان محدود بازیگران برویم و این بازیگران هم که دست همه را خوانده اند و مطمئن شده که شرط ساخت سریالها به حضور آنها بستگی دارد رقمهای نجومی پیشنهاد میدهند و تهیه کننده هم که میخواهد فیلمش ساخته شود مجبور به پذیرش آنست. این روند انتخاب چهره هابه حدی در شبکه های مختلف رواج یافته که حتی اگر کارگردان و تهیه کننده هم بازیگر مستعدی را جهت یک نقش به مدیران شبکه معرفی کنندآنها نمیپذیرند.
سئوال از مدیران شبکه های مختلف تلویزیون اینست که سالیانه هزاران نفر فارغ التحصیل رشته بازیگری داریم به نظر شما از بین این حجم انبوه خروجی های بازیگری ما بازیگر ارزشمند نداریم، نمی توانیم، یا نمیخواهیم به عرصه هنر این مملکت معرفی کنیم. یادمان نرود "مصطفی زمانی" ایفاگر نقش یوسف ازهمین قاب تلویزیون به سینما معرفی شد. پس اگر مدیران شبکه ها این دایره حضور بازیگران را طی یک چارچوب مشخص و ضابطه مندباز کنندقطعا شاهد حضور ده ها چهره ارزشمند خواهیم بود که حضور آنهامانع از هرگونه سوءاستفاده احتمالی از عرصه فرهنگ وهنر خواهد شد.
منبع-ساوه پورتال