دکتر ساغر صالح پور عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا- واحد علوم پزشکي ايران، با بيان اينکه شيوع اين بيماري در شرايط عادي بايد در جامعه در حدود 3 تا 4 درصد باشد، گفت: براساس مطالعه اي که در 1200 دانش آموز دختر دبيرستاني تهران انجام دادهايم اين ميزان به حدود 12 تا 15 درصد رسيده است.
عضو انجمن هاي ايراني و اروپايي متخصصان ناباروري افزود: اين ميزان در جامعه نابارور حتي به حدود 30 تا 40 درصد ديده مي شود.
دکتر صالح پور دليل اين افزايش را تغيير سبک زندگي در جامعه عنوان کرد و گفت: شيوه درست غذايي و ورزشي موجب مي شود که حتي افرادي که زمينه ارثي اين بيماري را دارا هستند ، ديرتر در شکل ضعيف تر و با عوارض کمتر به آن دچار شوند.
اين دانشيار دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي در خصوص تغييرات شيوه زندگي به کاهش حرکت ، ورزش و مصرف فيبرهاي غذايي و نيز افزايش استفاده از اتومبيل را مصرف غذاهاي آماده و قند و شکلات ، شکر و چيپس و پفک اشاره و به خانواده ها توصيه کرد تا مواظب اضافه وزن و استفاده زياد از غذاهاي چرب و شيرين و مصرف زياد فيبر غذايي در کودکان دختر باشند.
دکتر صالح پور با اين توصيه به خانواده ها که مواظب باشند تا کودک و نوجوان دختر آنها حتما ورزش کنند ؛ گفت : ورزش لزوما نياز به مراجعه به باشگاه ورزشي ندارد بکله مي تواند به صورت پياده رفتن مسير خانه تا مدرسه باشد.
اين متخصص زنان با بيان اينکه مشخص شده که آغاز ابتلا به سندرم تخمدان پلي کيستيک از دوران کودکي و نوجواني است که البته مي بايست زمينه ارثي خانوادگي آن وجود داشته باشد، گفت: معلوم شده است که تغييرات مذکور در سبک زندگي با کمک به زمينه ارثي موجب افزايش بسيار زياد اين بيماري در جامعه ما شده است.
رييس واحد لقاح آزمايشگاهي مرکز تحقيقات بهداشت باروري و ناباروري در ادامه با بيان اينکه سندرم تخمدان پلي کيستيک بيماري اي است با نمايش هاي متفاوتي اعم از اختلال قاعدگي ، رشد موهاي زايد ، چاقي و متعاقب آن اختلال باروري اضافه کرد : اين بيماران در طولاني مدت دچار عوارض بسياري مي شوند که اختلال در حامله شدن يکي از آنهاست.
اين دانشيار دانشگاه در ادامه افزايش چربي ها ، قند و فشار خون و قرار گرفتن در معرض بيماري هاي قلبي عروقي را برخي ديگر از عوارض طولاني مدت اين بيماري عنوان کرد.
گفتني است : مطالعه مذکور بر يک هزار و 200 نفر از دانش آموزان دوم و سوم دبيرستان از مدارس نواحي مختلف تهران انجام شده است که 400 نفر از اين دختران داراي علايم باليني بيماري بوده اند و حدود 10 درصد آنها علاوه بر علايم باليني داراي علايم آزمايشگاهي و سونوگرافي بيماري سندرم تخمدان پلي کيستيک نيز بوده اند.
منبع-سلامت