تهیهکننده فیلم سینمایی “آقای هفت رنگ” با انتقاد از نامه تعدادی از سینماگران درباره مشکلات اکران فیلمهای فرهنگی، تجارت با نام فیلم فرهنگی را یکی از مشکلات سینمای ایران دانست.
حسین فرحبخش گفت: پویافیلم سالی دو فیلم تولید میکند در حالی که در سینمای ایران هر سال 50 فیلم اکران میشود، طبیعی است که دو فیلم نمیتواند مشکلی در اکران به وجود بیاورد و مانع نمایش فیلمهای دوستانی شود که به نمایش آثارشان در شرایط نامناسب اعتراض دارند.
تهیهکننده “آقای هفت رنگ” افزود: من فهرست 45 فیلمساز را دیدم متاسفانه نامهایی دیدم که حضورشان در این فهرست عجیب است، هنرمندانی مانند داریوش مهرجویی، ناصر تقوایی، بهرام بیضایی، رخشان بنیاعتماد و عباس کیارستمی مفاخر سینمای ایران هستند و قرار گرفتن نامشان در کنار چهرههایی که با دروغ و شانتاژ میخواهند نامشان را مطرح کنند تفاوت دارند.
وی ادامه داد: سینمای فرهنگی سینمایی است که در کنار جذب مخاطب خاص برای مخاطب عام هم جذاب باشد، اما سینمای فرهنگی از نظر این افراد سینمایی است که نه میتواند مخاطب خاص را جذب کند نه قادر است مردم را به سالنهای سینما بیاورد این افراد با پول دولت فیلم میسازند، دولت را فریب میدهند و گناه استقبال نکردن مردم از فیلمهایشان را به گردن دیگران میاندازند.
این تهیهکننده گفت: فیلمسازانی که آثارشان هیچ بازدهی ندارد، توقع دارند سینمادارها فیلمهایشان را به شکل گسترده اکران کنند، در حالی که در دنیا هم سینماهای محدودی با حمایتهای دولتی فیلمهای مخاطب خاص را نمایش میدهند و بیشتر سالنها در اختیار فیلمهایی است که برای مخاطب عام جذاب است.
تهیهکننده “کما” افزود: من اگرچه با آقای جواد شمقدری در بعضی نکات تفاوت نظر دارم، اما نگاه ایشان را به سینما دوست دارم. ایشان در صحبتهایش اشاره کرد که دو نوع فیلم داریم و باید تقسیمبندیهای دیگر را کنار بگذاریم. آقای شمقدری هم به فیلمهای مخاطب عام و خاص اعتقاد دارد و نمیخواهد فیلمها را با واژههای نادرست تحقیر کند.
فرحبخش گفت: من و اتحادیه تهیهکنندگان با قدرت پشت معاونت سینمایی ایستادهایم و از مواضع ایشان درباره سینمای فرهنگی حمایت میکنیم، اما این موضوع نباید باعث شود گروهی که در سالهای اخیر فیلمهایی ساختهاند که برای مخاطب جذاب نبوده و حتی مخاطب خاص این آثار را نمیپسندد مدعی سینمای هنری و فرهنگی شوند.
این تهیهکننده ادامه داد: سینمای فرهنگی یعنی “مشق شب”، “زیر پوست شهر”، “دیدهبان”، “ما همه خوبیم”، “بانوی اردیبهشت” و “کلوز آپ” و فیلمهایی از این دست، کدامیک از فیلمهایی که بعضی از یان دوستان تهیه و کارگردانی کردهاند به قدرت این فیلمها است. فیلم فرهنگی فیلمی است که در تاریخ سینمای ایران ماندگار میشود نه آثاری که با تبلیغات و شارلاتانبازی هم نمیتوانند مخاطب جذب کنند.
مدیر موسسه “پویا فیلم” گفت: همه میدانند که در این موسسه با هزینههای شخصی فیلم ساخته میشود و برای اکران فیلمها از چهار ماه قبل برنامهریزی میکنیم و نمایش فیلمهای ما مانعی برای نمایش فیلمهای دیگر نیست. دوستانی که داعیه حمایت از سینمای فرهنگی دارند، با خرج دولت و به نام حمایت از سینمای فرهنگی فیلم میسازند و زندگیشان را با این سینما میگذرانند اما حاضر نیستند بدون وام دولتی فیلم بسازند.
فرحبخش افزود: موفقیتهای پویافیلم باعث حسادت شده و گروهی از فیلمسازان شکست خورده مدعی هستند که مشکل سینمای ایران به این موسسه برمیگردد. پویافیلم روابط دوستانهای با سینمادارها دارد به آنها احترام میگذارد و حقوقشان را پاس میدارد.
منبع : مهر