حدودا ساعت 6 و 42 دقیقه است و گروه موسیقی با لباسهایی یكدست به همراه میثم مروستی روی سن میروند، بعد از اجرای قطعهای بیكلام و ملایم احسان وارد صحنه میشود و با گفتن تكیهكلام معروفاش یعنی «مرسی» سئانس اول كنسرت 18 آذرش را شروع میكند، قبل از اجرای قطعهها، خوشآمدگویی و حالواحوالی با مردم میكند و میگوید: «بهتر است كمی صحبت كنم تا كسانی كه دیر كردهاند برسند، جا دارد قبل از اینكه برنامه را شروع كنم، از همه شما تشكر ویژه كنم كه باعث افتخار برای من شدید، یك هدیه بزرگی برای من به ارمغان آوردید كه با هیچ چیزی برای من قابل تعویض نیست، در جامعه موسیقی همانطور كه مستحضر هستید مشهور شده كه مخاطبان كنسرتهای خواجهامیری از فهیمترین، باشعورترین و از بهترین مخاطبان موسیقی روز كشور هستند كه این افتخار بسیار بزرگی برای من است، واقعا نمیدانم چهطور از شما تشكر كنم».
بعد از این حرفها احسان میگوید: «دیگر مجبوریم برنامه را شروع كنیم، با اینكه خیلی از دوستان در ترافیك گیر كردهاند، سعی میكنیم امشب برای آنهایی كه دیرتر میآیند چند كار اضافه در برنامهمان اجرا كنیم»
قطعه اولی كه خواجهامیری اجرا میكند شامل ریمیكسی از دو قطعه «حقیقت داره دلتنگی» و «فصل بارونی» است.
بعد از این ترانه احسان از میثم مروستی و بهرنگ بهارزاده، تنظیمكنندهی اركستر تشكر میكند و قطعهی شاد «شیرین» را از آلبوم آخرش اجرا میكند، آهنگ بعدی كه یكی از چند ترانه ماندگار خواجهامیری است «میوهی ممنوعه» نام دارد، بهطور کلی این قطعه چه از لحاظ ملودی، چه از لحاظ سطح ترانه با دیگر آهنگهای خواجهامیری تفاوت زیادی دارد.
بعد از این آهنگ احسان قطعه ای سنتی از پدرش اجرا می كند كه همایون خرم، آهنگساز و محمدعلی شیرازی شاعر آن است، در این قطعه كه احسان آواز سنتی هم سرمیدهد مروستی با ویولن خود جواب آواز احسان را داد، با این آهنگ احسان خواجهامیری نشان میدهد كه در آواز سنتی هم استعدادهایی دارد.
بعد از اینكه احسان ترانه «عشق میآد» را با همخوانی مردم اجرا میكند، میگوید: «میخواهیم یك بخش صمیمیتر اجرا كنیم، موافق هستید؟» ناگهان همه نوازندهها به جز چند تن بیرون میروند و بعد از چیدن چند صندلی بر روی سن احسان به همراه 4 تن از یاران خود تكههایی از قطعههایی مانند «برای آخرین بار»، «گریه نمیكنم» و چند ترانه دیگر را پشت سر هم و كوتاه اجرا كرد.بعد از این كه مسئولان دوباره صندلیها را جمع كردند، خواجهامیری آهنگ «نمیدونی» را خواند، بعد از این قطعه احسان با سر دادن شعر «هر چی آرزوی خوبه مال تو» از مردم دعوت به همخوانی میكند كه بیشتر مردم با او این ترانه را میخوانند.
آهنگ بعدی كه جو و شور زیادی را به سالن میدهد، ترانهای با عنوان «بخوای نخوای فقط تو» است. یكی از قطعههایی كه خود خواجهامیری هم قبلا گفته جزو بهترین آثارم است، آهنگی است كه احسان اولش میخواند «همه دنیا بخواد و تو بگی نه، نخواد و تو بگی آره همونه» این آهنگ، بر روی تیتراژ یكی از سریالهای مناسبتی ماه رمضان بوده است.
بعد از اجرای آهنگ «فال» نوبت به قطعه «خوشبختی» از آلبوم آخر احسان میرسد كه صدای ویولن مروستی در ابتدای قطعه دلنواز و گوشنواز است. این قطعه غمگین و عاشقانه كلا سطح و حال و هوایش با بقیهی آهنگهای احسان در آلبوم این قطعه فرق دارد، این ترانه احساسات ناجور و دلگداز عاشقانه و یادآوری خاطرات جداگشتگی از یار را بدجور به ذهن آدمی میتازاند.بعد از اجرای این قطعه احسان در مورد گروه موسیقیاش میگوید: «اعضای اركستر ما در عین اینكه یك اركستر بسیار جوان و با انرژیست، ولی بسیار در سازهای خودشان متبحر هستند، و اگر من را از این اركستر حذف كنید، بدون تردید میتوانم بگویم بهترین اركستر ایران هستند»
قطعههای بعدی تكنوازیهایی است كه در آنها همنوازی مروستی با ویولن و آرمین قیطاسی با ویسل- سازی بادی، نوعی از فلوت كه در موسیقی متن فیلم تایتانیك هم نواخته شده است- جزو زیباترین تكنوازیها بود.
آهنگ بعدیای كه احسان اجرا كرد «سلام آخر» بود كه با اینكه در صدا و سیما بارها برای مناسبات مختلف پخش شده است، اما هنوز تكراری نشده، وهنوز هم آهنگ تاثیرگذاری است، اگر توانایی رفتن بر درون حس این آهنگ را كسی داشته باشد، بدجور غم این آهنگ، چنگالهای اشكآلودش را برحس و قلب و خاطره آدمی خواهد زد.
بعد از این ترانه خواجهامیری گفت: «نمیخواهم با این قطعه غمگین از شما خداحافظی كنم» به همین دلیل آهنگ شاد «پرنده» از پدرش ایرج را اجرا كرد، تا حال و هوای سالن عوض شود.همچنین خواجهامیری قبل از اجرای پرنده، بعد از اینكه از همه عوامل تشكر كرد گفت: « اگر دقت كرده باشید من اجازه نمیدهم هیچ تبلیغی در كنسرتهایم وجود داشته باشد، من همیشه گفتهام اسپانسر واقعی من مردماند، و من افتخار میكنم به داشتن شما و تا روزی كه شما هستید من هم در خدمت شما خواهم بود».
حواشی كنسرت: - بهرنگ بهادرزاده تنظیمكنندهی اركستر هم كه به گفتهی خواجهامیری بهترین خواننده جشنواره فجر سال 1386 است، با اینكه در قسمتی از قطعهها با احسان همخوانی میكرد، اما به علت احتمالا ضعف صدابرداری، ما كه صدای او را نشنیدیم و فقط لبخوانیاش را دیدیم.
- آرمین قیطاسی نوازندهی نی و ویسلای گروه كسی است كه در جشنواره فجر سرپرست گروه «ارکستر مجلسی آرسی نووا» بوده و توانسته رتبه نخست موسیقی كلاسیك جشنواره فجر سال 1387 را در بین گروههای مختلف كسب كند.
- خواجهامیری در اواسط اجرا چندبار از زایا سلیمان مدیر اركستر تشكر كرد.
- چند ثانیه اول اجرا، صدای احسان به دلیل مشكلات صوتی خیلی ضعیف شنیده میشد.
- وسط اجرا، خواجهامیری حتی از بیماران بیمارستان برج میلاد هم سخن گفت، ای كاش او ادای احترام و اظهار تاسفی هم از مرگ استاد پایور میكرد.
- در كل اجرای خواجهامیری به جز چند اشتباه كوچك كه با هوش بالایش نمیگذاشت دیده شود خیلی قوی، فنی و كامل بود، بهواقع میتوان گفت خواجهامیری تنها خواننده پاپی است كه علاوه بر داشتن صدای فنی و قدرت اجرای زنده عالی، هم احساسی میخواند و هم خواننده مولفی است، به این معنا كه خودش هم ملودیپردازی و آهنگسازی میكند، و خوانندهای نیست كه از موسیقی سر رشته نداشته باشد و تنها سفارش آهنگسازان را بپذیرد، به جز همه این خصوصیات او قدرت اجرای موسیقی سنتی هم دارد، همه این ویژگیها در كنار مجبوبیت و شهرت او، خوانندهای كمنظیر در موسیقی پاپ بیچیز ما ساخته است، ایكاش خواجهامیری با همه این ویژگیهای مثبت، كمی هم دغدغههای اجتماعی، انتقادی داشت و فقط ترانههایش را محصور به مفاهیم عاشقانه و مناسبتی نمیكرد.
منبع : موسیقی ما