سلامت نیوز فکر میکنید مواد غذایی به خلق و خو هم ربط داشته باشند؟ به نظر کارشناسان تغذیه، اگر بدن شما از نظر شیمیایی و ترکیبات طبیعی خود متعادل باشد، خلق و رفتار شما هم متعادل میشود. عوامل زیادی میتوانند تعادل بدن شما را به هم بزنند.به عنوان مثال، بسیاری از زنان دچار کم خونی هستند. این مساله باعث افسردگی و خستگی زودرس میشود، یا افراد سالمند معمولا با کمبود ویتامینهای گروه B مواجهند، که روی سیستم عصبی و رفتاری بسیار موثر است.در افرادی که به طور منظم و سر وقت غذا نمیخورند، قند خون دایما در حال تغییر است و ثبات لازم را ندارد و همین مسأله روی قدرت تفکر و تمرکز و در نتیجه خلق و خو تاثیر میگذارد.بعضی مردم هم به بعضی مواد شیمیایی موجود در غذا حساسیت دارند که حین مصرف این مواد غذایی خاص، خلق و خوی آنها دچار مشکل میشود. در مطالعهای که روی 200 نفر از مردم انگلستان انجام شد، تاثیر غذا بر سلامت ذهنی و روانی افراد، مورد مطالعه قرار گرفت.به این افراد توصیه شد مصرف غذاهایی را که برای خلق و خو استرسزا هستند، قطع کنند و همزمان مقدار غذاهایی را که از ذهن و خلق فرد حمایت میکنند افزایش دهند. مواد غذایی که برای خلق فرد، استرسزا (یا تنشزا) محسوب میشوند، شامل شکر، کافئین (موجود در قهوه)، الکل و شکلات (در صورت مصرف بیش از حد) است، در حالی که میتوان برای مواد غذایی حمایتکننده خلق و خو به آب، سبزی، میوه و ماهی اشاره کرد.88 درصد افرادی که از رژیمهای غذایی حمایتکننده خلق و خو استفاده کردند، از نظر ذهنی و روانی، وضعیت بهتری پیدا کردند. 26درصد آنها اظهار کردند تغییر خلق و خو در آنها کمتر شده است.در 26درصد دیگر تعداد حملات پانیک (هراس) و اضطراب کمتر شده بود و 24درصد دیگر عنوان کردند کمتر دچار حالت افسردگی شدهاند.
تغذیه خلق و خوگروه عظیمی از مواد شیمیایی موجود در مغز که خلقیات را کنترل میکنند نوروترانسمیتر (میانجی عصبی) نام دارند. معروفترین آنها سروتونین است که به عنوان ماده شادیآور به حساب میآید.این مواد شیمیایی تعیین میکنند که آیا شما احساس خوبی دارید یا خیر، کاملا پر انرژی هستید یا کاملا خستهاید، تحریک پذیرید و کلافه به نظر میرسید یا نه.این مواد شیمیایی موجود در مغز که کاملا حیاتی هستند برای این که عملکرد طبیعی داشته باشند به انرژی نیاز دارند و مغز یکی از معدود نواحی بدن است که برای تامین انرژی خود، کاملا و فقط به گلوکز وابسته است. گلوکز در شکر، قند و بسیاری مواد دیگر وجود دارد.متخصصان معتقدند اگر سطح گلوکز خون (قند خون)، تمام طول روز در شرایط پایداری باقی بماند و نوسان نداشته باشد، بتدریج مغز را تغذیه میکند و مشکلی پیش نمیآید.برای این که قند خون حالت پایداری پیدا کند، باید از کربوهیدراتهایی استفاده کرد که قند خون را ناگهان بالا نمیبرند. این کربوهیدراتها در نان حاوی غلات، لوبیا، غلات کامل، سویا، سیب، هلو و سایر میوهها وجود دارند.موادی مثل کیک، پای، چیپس، شکلات و شیرینی، قند خون را سریعا افزایش میدهند. در نتیجه بدن شما ناچار میشود برای ورود این قندها به درون سلول یا ذخیره کردن آنها به طور ناگهانی و بهشدت، هورمون انسولین ترشح کند و تعادل طبیعی سیستم کنترلکننده قند خون بر هم میخورد
برگرفته از سایت لوسه
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر