جام جم آنلاين: يك كارشناس تغذيه گفت: كشك دربردارنده تمامي خواص شير و حاوي كلسيم، چربي، نمك، پروتئين و بعضي از ويتامينهاي گروه ب است.
عليرضا ابوالفضلي در گفتگو با ايسنا، اظهار كرد: ميزان انرژي توليد شده با 100 گرم كشك حدود 105 تا 120 كيلو كالري است و اين مقدار ميتواند به عنوان يكي از تامينكنندههاي انرژي مورد نياز بدن در رژيم غذايي روزانه گنجانده شود.
وي درخصوص خواص درماني كشك تصريح كرد: كشك يكي از فرآوردههايي است كه از قديم به طور سنتي و از روي تجربه جزء برنامه غذايي مردم ما بوده است و به علت داشتن اسيدهاي آلي، ضدعفوني كننده دستگاه هاضمه (معده، روده كوچك و روده بزرگ) است.
وي افزود: كشك به عنوان يك غذاي نفاخ و همآورنده و سفتكننده روده محسوب ميشود؛ به همين علت براي هضم راحت آن از نعناي خشك استفاده ميشود. علاوه بر آن، كلسيم بالا و فسفر موجود در كشك ميتواند در پيشگيري از پوكي استخوان موثر باشد.
كشك براي كودكان كموزن غذاي مناسبي محسوب ميشود. مصرف كشك براي بيماران داراي كلسترول بالا و همچنين فشار خون بالا توصيه نميشود.
اين كارشناس تغذيه خاطرنشان ساخت: كشك به عنوان يك غذاي مقوي، گرسنگي را كاهش داده و حجم كمي از معده را اشغال ميكند. از كشك به عنوان يك افزودني به غذاهايي مانند آش رشته، آش جو، كشك بادمجان و حليم بادمجان يا به عنوان ماده اوليه در كله جوش استفاده ميشود. كشك خشك ميتواند به عنوان يك ميان وعده پرانرژي مصرف شود كه افراد چاق بايد به اين نكته توجه كنند.
وي توصيه كرد: با توجه به اين كه كشك يكي از غنيترين منابع پروتئين حيواني است؛ بنابراين محيط مناسبي براي رشد و ازدياد ميكروارگانيزمهاي مختلف است كه اغلب سبب مسموميتهاي شديد و حتي مرگ ميشود.
اين كارشناس تغذيه مركز بهداشت شهرستان يزد در پايان بر استفاده از كشكهاي بستهبندي (پاستوريزه) شده كه داراي برچسب و مجوز بهداشتي هستند، تاكيد و توصيه كرد: نگهداري كشك در يخچال و اجتناب از مصرف كشك مايع هنگام مصرف ضروري است. مصرفكنندگان بايد اين ماده غذايي را بجوشانند تا ميكروارگانيزمهاي آن كاهش يابد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر