جام جم آنلاين: مدير گروه تغذيه و بيوشيمي دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: زولبيا و باميه بدترين نوع شيريني است كه در ماه رمضان استفاده ميشود زيرا به دليل نوع پخت و تركيبات آن مانند شكر و روغن فراوان، حاوي مقادير زيادي از كالري است.
سيدعلي كشاورز ، متخصص تغذيه در گفتگو با ايسنا اظهار كرد: شيريني كه براي ماه رمضان توصيه ميشود، خرما است كه هم قند مورد نياز بدن را تامين ميكند و همچنين اين نوع قند مضرات قند معمولي را ندارد و داراي نمكهايي است كه بدن از دست ميدهد.
وي درخصوص رژيم غذايي مردم در ماه رمضان گفت: بررسيها نشان داده است در ماه رمضان چربي و قند خون بعضي از روزه داران افزايش مييابد و افراد دچار اضافه وزن ميشوند كه اين به دليل رفتارهاي غلط تغذيهاي، پرخوري و افراط در برنامه غذايي است.
دكتر كشاورز ادامه داد: با وجود اين نوع از رفتارهاي تغذيهاي نه تنها انرژي دريافتي كم نميشود بلكه بعضا انرژي دريافتي افراد روزهدار به علت افراط و پرخوري بيشتر هم ميشود.
مدير گروه تغذيه و بيوشيمي دانشگاه علوم پزشكي تهران با تاكيد بر خوردن سحري به منظور سلامتي بدن، مصرف مايعات را نيز در هنگام سحر ضروري دانست و در ادامه افزود: به عنوان منبع پروتئين، افراد روزهدار ميتوانند گوشت، مرغ، ماهي و يك يا دو عدد تخممرغ و يا حبوبات را در هنگام سحر ميل كنند، همچنين استفاده از نان، برنج، ماكاروني و يا يك پياله ماست و نيز سبزي خوردن در هنگام سحر ميتواند ميزان بروز تشنگي و گرسنگي را طي روز كاهش دهد.
دكتر كشاورز با اشاره به افراد روزهداري كه در طول روز ضعف زيادي دارند، گفت: هر چه ميزان مواد غذايي حاوي پروتئين در زمان سحر افزايش يابد، ضعف و گرسنگي در طول روز كمتر ميشود؛ بنابراين فرد روزهدار بايد مقدار پروتئين بيشتري را در هنگام سحر مصرف كند.
اين متخصص تغذيه درخصوص زمان افطار اظهار كرد: مهمترين كمبودي كه بدن انسان با آن مواجه ميشود، آب، نمك و مواد قندي است؛ بنابراين فرد روزهدار بايد روزه خود را با مايعات گرم مثل شير، چاي، آش و سوپ باز كند. ضمن اين كه در طبخ سوپ و آش اگر از سبزي استفاده شود نمكهاي مورد نياز بدن مانند سديم، پتاسيم و منيزيم كه در طول روز از دست رفته است، جبران خواهد شد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر