اما خبر تازه اينكه تازهترين مطالعات نشان داده است كه ميتوان اين مشكل را با راهحل سادهاي از بين برد.
به گزارش رويترز، مطالعهاي كه يك دانشجوي دندانپزشكي دانشگاه ايالتي نيويورك آن را انجام داده نشان ميدهد كه با روزي 2 بار مسواك با استفاده از خميردندانهاي آنتيباكتريال، همچنين تميز كردن سطح زبان، ميتوان تا حد زيادي اين حالت ناخوشايند را از بين برد. البته بوي بدن دهان، علل گوناگوني دارد كه برخي از آنها قابل رفع هستند؛ مانند پوسيدگي دندانها، ترشح پشت حلق بهدليل عفونت سينوسها و يا عفونت در ساير اجزاي دهان.
اما گاهي اوقات هيچ دليلي براي اين بوي ناراحتكننده وجود ندارد و مسواك زدن و استفاده از خوشبوكنندههاي دهاني هم تنها راه چاره موقت اين مشكل هستند.
يكي از علل شناختهشده بوي بد دهان، تجمع برخي انواع باكتريهاست كه حتي بدون ايجاد عفونت، با توليد تركيبات گوگرددار، ميتوانند بويي شبيه به تعفن را در دهان ايجاد كنند. اين بو، با مسواك، خميردندان يا دهانشويههاي معمول از بين نميرود. اما اين مطالعه، تأثير نوعي خميردندان خاص را روي ميزان تجمع اين باكتريها، بررسي كرده است.
اين خميردندان، حاوي تركيبي آنتيباكتريال، موسوم به تريكلوسان است و ارزيابيها حاكي از آن است كه ميتواند با باكتريهاي بويناك دهان نيز مبارزه كند. تميز كردن سطح زبان نيز، از جمله اجزاي اين روش پيشنهادي بوده است.
اين محققان، ميزان 20 گونه باكتري مختلف مؤثر در توليد اين گونه مواد بدبو، در هواي بازدم افرادي را كه از بوي بد دهانشان شكايت داشتند، 2 بار اندازهگيري كردند؛ يك بار قبل و بار دوم بعد از يك دوره 24 روزه استفاده از اين روش. نتايج نشان داد ميزان باكتريها، تا يكچهارم كاهش پيدا كرده و خود افراد هم احساس ميكردند بوي دهانشان به طرز محسوسي كم يا رفع شده است.
تريكلوسان، مادهاي است با خواص ضدباكتري كه البته در همه خميردندانها وجود ندارد. اين ماده در تركيبات برخي شويندهها، صابونها، خوشبوكنندهها و همچنين داروهاي ضدآكنه به كار ميرود. در اين مطالعه، از مارك خاصي از خميردندان استفاده شده كه البته شركت توليدكننده آن، حامي مالي طرح تحقيقاتي بوده است. اما نتايج مطالعه، در نشست سالانه انجمن تحقيقات دندانپزشكي، كه روز جمعه در دالاس برگزار شد، در جمع صاحبنظران اين رشته تخصصي ارائه شد.تخمين زده ميشود كه حدود 25 درصد از تمام بزرگسالان از بوي بد دهانشان رنج ميبرند.
اين ميزان، در افراد سالمند، بسيار بيشتر است و برخي آمارها حاكي از آن است كه حدود 50 درصد از تمام سالمندان، دهان بدبويي دارند كه احتمالا بهدليل سيستم ضعيفتر ايمني آنهاست كه به انواع باكتريها، اجازه و فرصت رشد بيشتر و تجمع در فضاي دهاني را ميدهد
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر