های شکوفه ای و یا بوته های مستقیم رشد می کنند. یکی از اشتباهات در
مورد آجیل این است که مردم اغلب تصور می کنند بادام زمینی نیز جزء این
گروه می باشد. بادام زمینی شاید خوشمزه باشد، اما از انواع آجیل نیست و
مانند نخود و لوبیا نوعی بنشن(حبوبات) است. (دانه ای خوردنی که درون
یک پوسته می روید) و اغلب در زیر زمین رشد می کند.
هر چند آجیل سویا نیز دارای خواص بسیار زیادی است اما عموما نمی توان
آنها را در زیر گروه آجیل قرار داد. آجیل سویا معمولا از خشک کردن و یا حرارت
دادن دانه های سویا بدست می آید به همین دلیل به زیر گروه حبوبات تعلق
دارد.
هر کدام از انواع آجیل ها دارای خواص بیشماری می باشند. دارای چربی
های اشباع شده گیاهی بوده که کلسترول خون را پایین آورده و از بروز
حملات قلبی جلوگیری میکنند.
بیشتر آنها دارای پروتئین می باشند. نوع پروتئینی که در آجیل ها یافت می
شود ''آرجینی'' نام دارد. این ماده یکی از پیش نیازهای تولید اکسید نیتریک
است که به سلامت رگ های خونی و کاهش فشار خون کمک می کند.
در آخر باید اضافه کرد که اغلب انواع آجیل ها منبع مناسبی از ویتامین و فیبر
میباشند و باعث می شوند که عملکرد بدن شما روان و بدون مشکل باشد.
انواع آجیل
بادام زمینی
هر چند بادام زمینی رسما آجیل نیست اما دارای خصوصیاتی می باشد که
ما را به یاد اجیل می اندازد. منبع غنی پروتیین می باشد (20 تا 30 درصد از
آن از پروتیین تشکیل شده است) حاوی انواع ویتامین ها به ویژه گروه ویتامین
های B، پتاسیم و نیاسین(اسید نیکوتینیک) می باشند.
فواید
به جای استفاده از هله هوله سعی کنید بادام زمینی مصرف کنید. ویتامین
هایی که در بادام زمینی وجود دارند سلامت پوست، مو و ماهیچه ها را
تضمین می کند. پتاسیم موجود در آن آب بدن را تنظیم می کند و متابولیسم
بدن را در حد نرمال نگه داشته و از گرفتگی عضلات در حین انجام ورزش
های سنگین جلوگیری می کند.
در هنگام خوردن بادام زمینی لازم نیست ناراحت باشید که ممکن است تمام
تلاش هایی که در باشگاه کرده اید از بین می رود: بادام زمینی به آن اندازه
که شما تصور می کنید چاق کننده نیست. 85% از کل چربی بادام زمینی
اشباع نشده است و 50% از این چربی ها اشباع نشده تکی می باشد که
خون را از کلستول بد (لیپو پروتیین های کم تراکم) پاک می کنند، شریان های
خونی را باز می کنند و خطر حمله قلبی را پایین می آورد.
نکته ای در مورد کره بادام زمینی
شروع نکنید به خوردن کوهی از ساندویچ کره بادام زمینی. شاید تصور کنید
که چون بادام زمینی دارای خواص بیشماری است پس خوردن کره آن نیز
همان نتایج را در بر خواهد داشت. اما این تصور درست نیست. هر چند کره آن
همانند خودش دارای مقادیر زیادی پروتیین می باشد، بیشتر کره هایی که
در بازار یافت می شوند دارای میزان زیادی چربی، سدیم، شکر، روغن
هیدروژنه برای تازه نگه داشتن می باشند. اگر میخواهید از این نوع کره ه
ا استفاده کنید بهتر است یکی از آنها که فاقد روغن هیدروژنه می باشد را
انتخاب کنید. یا از روغن های طبیعی که به روش سنتی از بادام زمینی گرفته
می شوند استفاده کنید.
بادام
بادام نه تنها دارای مواد فیبردار و پروتیین می باشد بلکه حاوی کلسیم نیز
میباشد. لاکتوزهایی که برای بدن مفید بوده و اغلب در شیر وجود دارند در
بادام نیز یافت میشوند: یک چهارم فنجان بادام تقریبا به اندازه یک فنجان شیر
دارای کلسیم لاکتوز می باشد. اگر این فواید شما را به خوردن بادام وادار
نمی کند باید بگوییم که حاوی ویتامین E و سلسیوم نیز می باشد.
فواید
کلسیم موجود در بادام شبانه روز به شما کمک می کند که استخوان ها و
دندان های سالمی داشته باشید و همچنین در برخی موارد از ابتلا به
سرطان روده و پروستات نیز جلوگیری می کند. آنتی اکسیدان هایی که در
بادام وجود دارند از تخریب دیواره های سلولی که یکی از دلایل اصلی بروز
سرطان می باشند، جلوگیری می کنند. آنها همچنین دارای خواص
بیشماری برای حفظ سلامت قلب می باشند. تاثیر بادام در پایین آوردن
کلسترول خون از بادام زمینی هم بیشتر است. 70% از کل چربی که در
بادام وجود دارد از انواع چربی های اشباع نشده تکی است که منجر به
تسویه شریان های قلب می شود.
کاشو
کاشو میوه درخت بلارد می باشد و آنقدر مفید است که شما می توانید
ساعت ها در زیر درخت آن به انتظار بنشینید تا یکی از میوه ها از درخت به
پایین بیفتد و شما آنرا میل کنید. حاوی میزان زیادی ویتامین و مواد معدنی از
قبیل منیزیم، مس، فسفر، و آهن می باشد.
فواید
مس موجود در آن به بهبود بدن از بیماری و رهایی از عفونت ها کمک می
کند. منیزیم انرژی بدن را بالا برده و جزء پیش نیازهای تولید پروتیین می باشد.
فسفر به همراه کلسیم در به وجود آوردن استخوان ها و دندان های محکم
سهیم است. آهن نیز برای حفظ سلامت گلبول های قرمز خون، پوست، مو
و ناخن ضروری است.
پسته
پسته به خانواده کاشو تعلق دارد و مانند سایر انواع آجیل ها فاقد کلسترول
می باشد. علاوه بر این آرد آن برای درست کردن بستنی های خوشمزه
کاربرد زیادی دارد؛ سرشار از خواص غذایی است: 30 گرم از آن (در حدود
45 عدد) شامل بیش از 10% از خواص لبنیات مصرفی در طول روز، منیزیوم،
مس، فسفر و ویتامین های خانواده B می باشند.
فواید
پسته فاقد کلسترول بوده و در عوض دارای چربی های اشباع نشده تکی
می باشد که مانند سایر آجیل ها به شما در حفظ سلامت قلب کمک می
کنند. مس، منیزیم و ویتامین های B موجود در آن عملکرد سیستم ایمنی
بدن را افزایش داده و بدن را در حال تناسب نگه می دارند.
گردو
گردو یکی از انواع آجیل ها می باشد که بیشترین فایده را برای قلب دارد. نه
تنها فاقد چربی های اشباع شده می باشند بلکه حاوی امگا 3 نیز می
باشند. یک مشت گردو، دارای امگا 3 بیشتری نسبت به 30 گرم ماهی قزل
آلا دارد.
فواید
امگا 3 موجود در گردو از ابتلا به بیماری های قلبی جلوگیری کرده و لخته
های خونی موجود در شریان های قلب را از بین می برد. در حالی که امگا 3
از آرتروز و افسردگی جلوگیری می کند شما می توانید با مصرف گردو
اسکی بروید، قلاب بافی کنید و در اوج پیری با صداي بلند بخندید.
www.arabomid.blogfa.com
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر